keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Namimunkit

En ihan vapuksi ehtinyt tehdä munkkeja, mutta vapun jälkeen kylläkin! Nämä namimunkit olivat oikein kuohkeita ja maukkaita. Paistamiseen käytin rypsiöljyä ja sitä meni litran purkki.
Muistathan että öljyn lämpötilan on hyvä olla noin 170-180 astetta.
Ohjeella tulee n. 30 munkkia.

Namimunkit


1 prk (400g) turkkilaista jogurttia
½ pala tuorehiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
n. 7-8dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä

+sokeria pyörittelyyn
+rypsiöljyä paistamiseen

- Kuumenna jogurtti kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva mukaan. Sekoita kuivat aineet keskenään, kaada noin puolet joukkoon ja lisää kananmuna. Lisää loppu kuiva-aineseos ja kananmuna, sekoita hyvin. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa suurinpiirtein 30 minuuttia. Pyörittele taikina tangoksi ja jaa 30:en osaan, pyörittele palloiksi. Anna taas kohota puolisen tuntia. Paista pallerot kuumassa öljyssä, 3-4 minuuttia per puoli. Nosta munkit reikäkauhalla lautaselle jossa on talouspaperia. Anna jäähtyä, mutta pyörittele munkit sokerissa vielä kun ne ovat lämpöisiä. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)