Muistathan että öljyn lämpötilan on hyvä olla noin 170-180 astetta.
Ohjeella tulee n. 30 munkkia.
Namimunkit
1 prk (400g) turkkilaista jogurttia
½ pala tuorehiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
n. 7-8dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
+sokeria pyörittelyyn
+rypsiöljyä paistamiseen
- Kuumenna jogurtti kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva mukaan. Sekoita kuivat aineet keskenään, kaada noin puolet joukkoon ja lisää kananmuna. Lisää loppu kuiva-aineseos ja kananmuna, sekoita hyvin. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa suurinpiirtein 30 minuuttia. Pyörittele taikina tangoksi ja jaa 30:en osaan, pyörittele palloiksi. Anna taas kohota puolisen tuntia. Paista pallerot kuumassa öljyssä, 3-4 minuuttia per puoli. Nosta munkit reikäkauhalla lautaselle jossa on talouspaperia. Anna jäähtyä, mutta pyörittele munkit sokerissa vielä kun ne ovat lämpöisiä. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tähän voit jättää kommenttisi! :)