sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Sitruuna-inkiväärikakku

Raikas, maistuva ja helppotekoinen kakku kahvipöytään. Kakun voi myös pakastaa.



Sitruuna-inkiväärikakku

200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl inkivääriä
2-3rkl sitruunamehua (tai raastettua sitruunankuorta)

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet sekaisin. Lisää kananmunat yksitellen ja kuiva-aineseos muutamassa osassa taikinaan. Mausta sitruunamehulla ja sekoita vielä tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan, paista 175c n.50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetki ennenkuin kumoat sen.
Kakun päälle voi halutessaan valmistaa kuorrutteen tomusokerista ja sitruunamehusta. Jätä kuorrute tekemättä jos aiot pakastaa kakun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)