sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Sienisalaatti ja kalkkunatäyte uuniperunoille

Täällä syötiin pitkästä aikaa uuniperunoita. Lisukkeeksi/täytteeksi valmistin tätä sienisalaattia kanttarelleista ja toiseksi täytteeksi kalkkunatäytettä. Molemmat maistuivat todella hyvin, näitä voi toki tehdä muutenkin lisukkeeksi! Kanttarellien sijaan voi käyttää muitakin sienilajeja.



Sienisalaatti/täyte

3dl kanttarelleja
1 pieni punasipuli
1dl kuohukermaa
120g smetanaa
1-2rkl ruohosipulia
ripaus suolaa ja valkopippuria


Sienet, punasipuli ja ruohosipuli silputaan pieneksi. Vatkaa kuohukerma, lisää siihen smetana ja muut ainekset. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Anna salaatin maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kalkkunatäyte

1 dl kuohukermaa
200g ranskankermaa
1-2rkl majoneesia
200g kalkkunasuikaleita
1 rkl ruohosipulia
ripaus persiljaa, suolaa, kurkumaa ja valkopippuria.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita se ranskankerman kanssa. Silppua ruohosipuli joukkoon ja lisää loput ainekset. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna täytteen olla hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)