sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kahvitiikerikakku

Vähän vaihtelua perinteiseen tiikerikakkuun, tämä sopii hyvin kahvin ystäville. Tumma muscovadosokeri antaa myös erikoisempaa makuvivahdetta.
Kakusta tuli herkullisen makea ja pehmeän makuinen. Suosittelen kokeilemaan!
Kuvaa en valitettavasti muistanut ottaa.

Kahvitiikerikakku


200g voita
3dl sokeria
4 kananmunaa
1dl maitoa
4½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Raitaan
1 tl vaniljasokeria
1dl tummaa muscovadosokeria
loraus vahvaa kahvia

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne osissa maidon kanssa.

Ota noin kolmasosa taikinaa sivuun, sekoita siihen vaniljasokeri, muscovadosokeri ja kahvi.

Laita taikinaa voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan niinkuin normaalia tiikerikakkuakin; laita ensin vaaleaa taikinaa pohjalle, sitten tummempi taikinakerros ja vielä loput vaaleat taikinat päälle. Töki taikinaa haarukalla niin saat aikaiseksi raitoja.

Paista 175c n.50-55minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)