sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Sushi

En ollut koskaan ennen tehnyt sushia. Ajattelin sen olevan jotenkin vaikeaa, mutta todellisuudessa se oli oikeasti helppoa! Käytin kalana ihan vain kylmäsavustettua kirjolohta. Hyviä olivat!
Selailin netistä lukuisia ohjeita ja kuvia valmistustavoista. Tässä on helppo ja yksinkertainen ohje.
Monessa ohjeessa neuvottiin pyörittelemään sushit bambuarkilla, minä käytin ihan vaan leivinpaperia ja ilman mitään ongelmia asiansa ajoi.
En laskenut määrää montako tuli, mutta reilun kokoinen tarjoilulautanen tuli  tällä ohjeella täyteen että riittää kyllä useammalle henkilölle. :)
Tässä ohje kuvineen:
Sushi


1 pkt sushiriisiä

Keitä riisi paketin ohjeen mukaisesti.

1 pkt Nori-arkkeja (merilevää)
150g Lohta
pieni pala kurkkua suikaleina
wasabia

Soijakastiketta tarjoiluun




Kun olet saanut riisin valmiiksi, levitä pöydälle pala leivinpaperia ja ota viereesi astia jossa on vettä.
Laita merileväarkki leivinpaperille ja levitä sille riisiä. Kostuta sormet vedellä niin riisiä on huomattavasti helpompi käsitellä. Jätä vähän tilaa reunoihin.
Taputtele riisin keskelle viiva, johon laitat wasabitahnaa, lohta ja kurkkusuikaleita.
Aloita pyörittelemään sushirullaa (niinkuin tekisit kääretorttua) katsoen ettei täytteet tule ulos.
Merilevän saa kiinnittymään paremmin kun sivelet sitä hieman vedellä.
Leikkaa sopivan kokoisia reiluja paloja, asettele tarjoilulautaselle ja tarjoile välittömästi soijakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)