sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Minttu-rommifudge

Tein näitä kakun lisäksi isälle lahjaksi. Nämä ovat myös herkullinen joululahjaidea!
Keittoaika vaihtelee riippuen kattilasta ja kuumuudesta, se voi valmistua nopeammin tai vaatia lisää aikaa.




Minttu-rommifudge

5 dl kuohukermaa
1 dl muscovadosokeria
4 dl kidesokeria
50g voita
3 rkl siirappia
2 tl rommiaromia
2 tl minttuaromia
ripaus vaniljasokeria

Kiehauta sokerit ja kuohukerma.
Lisää muut ainekset ja anna kiehua n. 60 minuuttia välillä sekoitellen kunnes seos alkaa kiinteytymään.
Tee vesitesti: tiputa pisara seosta kylmään veteen. Jos seos jähmettuu heti ja on kiinteä, toffee on valmista. Muutoin jatka seoksen keittämistä kunnes se on sopivaa.
Kaada seos vuokaan (oma vuokani on 24x24cm) ja anna jäähtyä muutama tunti.
Leikkaa kovettunut seos paloiksi. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)