tiistai 14. lokakuuta 2014

Mustikka-valkosuklaa Cupcakes

Nämä cupcaket valmistin minimuffinivuokiin (osan taikinasta laitoin myös normaaleihin vuokiin), tällä ohjeella tuli pari pellillistä leivoksia.
Huom! Kuorruteohje kannattaa tuplata mikäli haluaa koristella kaikki muffinit, itse laitoin muffineja myös pakastimeen joten en tuplannut ohjetta. Ruusut on itse tehtyjä sinisestä marsipaanimassasta.
Taikinaan ei tarvitse käyttää sähkövatkainta, käsivispilä riittää.
Koukutusvaroitus, nämä olivat todella hyviä! :)
Iloleipuri myös järjestää facebookissa leivontakilpailun, mistä nämä leivonnaiset myös löytyvät, saa käydä äänestämässä! Linkki: Iloleipurin kilpailu facebookissa




Herkulliset mustikka-valkosuklaa cupcaket!

Taikina:

4 kananmunaa
3 dl sokeria
200g sulaa voita
5dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1pss (200g) mustikoita

Riko munien rakenne käsivispilällä. Lisää sokeri ja sekoittele hetken aikaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan vuorotellen sulan voin kanssa. Lopuksi lisää hieman sulaneet mustikat (jos käytät pakastemustikoita) ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin.
200c 15-20min

Kuorrute:
1 prk (2dl) kuohukermaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
100g valkosuklaata
½dl sokeria

Vatkaa kerma ja sokeri. Lisää tuorejuusto ja sekoita. Sulata valkosuklaa mikrossa (muutama kymmen sekunti kerrallaan) ja lisää kuorrutteeseen tasaisena nauhana kokoajan sekoittaen pienellä nopeudella.
Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)