tiistai 28. lokakuuta 2014

Jauhelihakastike valkosipuliranskankermalla

Tällä ohjeella saat vähän vaihtelua perinteiseen jauhelihakastikkeeseen! Ihanan kermainen ja pehmeä kastike joka on helppo valmistaa. Creme Fraichea (valkosipuli) jota käytin saa myös erimakuisina, ainakin paahdettu sipuli ja mustapippuri löytyy jos ei valkosipuli houkuttele :)
Ohje on aika reilun kokoinen joten tästä pitäisi kevyesti riittää useammalle ihmisille (tai vaikka perheelle) :)
Tarjoiluehdotus


Jauhelihakastike valkosipuliranskankermalla 

2 pkt (800g) sika-nauta jauhelihaa
1 lihaliemikuutio
½ tl suolaa
½ tl cayennepippuria
½ tl paprikamaustetta
1/3 tl maustepippuria
2 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia (käytin itse pyrettä)
3 dl vettä
1 prk Creme Fraiche valkosipuliranskankermaa
1 prk herkkusieniä (115g)
2 dl ruokakermaa


Ruskista jauheliha lihaliemikuution, mausteiden ja tomaattipyren kanssa.
Lisää vesi, ruokakerma, ranskankerma ja herkkusienet, sekoita tasaiseksi.
Anna kiehua hiljalleen 15min välillä sekoitellen. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden tai spagetin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)