maanantai 25. elokuuta 2014

Vadelma-valkosuklaakakku

Tässä juustokakussa maistuu vadelman ja valkosuklaan herkullinen yhdistelmä.



Pohja:
75g voita
200g LU-Digestive-keksejä

Täyte:
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk flora vispiä
100g valkosuklaata
½dl maitoa
4 liivatetta
1½dl sokeria

Kuorrute:

200g vadelmia
½dl sokeria
1 dl vadelmamehua
3 liivatetta

Valmista pohja: vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita ne pehmeän voin kanssa tasaiseksi. Painele vuoan pohjalle tiiviisti. Laita hetkeksi jääkaappiin.

Täyte: Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto. Sulata valkosuklaa, lisää vaahtoon nauhana kokoajan sekoittaen. Kuumenna maito, puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita maitoon. Kaada maito täytteeseen ja sekoita hyvin. Ota vuoka pois jääkaapista ja kaada täyte vuokaan, levitä tasaiseksi ja anna olla jääkaapissa 4 tuntia.

Valmista kuorrute:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat sokerin kanssa.
Kuumenna mehu, puristele pehmeistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita mehun kanssa. Kaada se vadelmasoseen mukaan ja sekoita tasaiseksi.
Kaada kuorrute kakulle ja anna olla kylmässä 4 tuntia, tarjoile kakku mieluiten seuraavana päivänä.
Koristeluun käytin mansikkavalkosuklaata jonka rouhin (saa lidlistä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)