torstai 14. elokuuta 2014

Minttumokkapalat

Suussasulavat, minttukuorrutteiset mokkapalat ovat mukavaa vaihtelua perinteisten sijaan.
Suklaata olisin käyttänyt pohjaan 100g, mutta kaapissa oli vain 50g. Ei kyllä vaikuttanut makuun mitenkään! Sen voi jättää myös kokonaan pois ohjeesta.


Pohja:
200g voita sulana
4 kananmunaa
3 ½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kahvia (2dl kylmää vettä+1tl pikakahvijauhetta)
50g tummaa suklaata

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään, rouhi suklaa sekaan.

Lisää munasokerivaahton vuorotellen kuivia aineita, sulaa voita ja kahvia.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada pellille. Paista 15 minuuttia.

Ota pois uunista ja anna jäähtyä.

Valmista kuorrute:

50g voita
1 tl piparminttuaromia
n. 3 rkl kahvia
vajaa paketti tomusokeria

Sulata voi. Sekoita piparminttuaromi ja kahvi joukkoon. Lisää tomusokeria niin kauan että koostumus on tarpeeksi löysä. Levitä pohjalle, koristele nonparelleilla ja tarjoile!

Huom. Piparminttuaromin määrä on suuntaa antava, minun makuuni sopii tämä määrä. Voit laittaa sitä vähemmän tai enemmän. Kokeile laittaa sitä ensin vähän ja lisäile pikkuhiljaa, maista niin tiedät mikä on omaan makuusi sopiva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)