tiistai 12. marraskuuta 2013

Viljaporsaan ohutleike kermaisessa kastikkeessa


Pitkästä aikaa valmistin pihvejä. On jäänyt vähän nämä tälläiset kun en ole koulussa enää , sekä kämppikseni ei ole mikään erityinen pihvien kannattaja (pitäähän häntäkin ajatella). Laitoin eräälle kaverille tätä ruoaksi syntymäpäivän kunniaksi.
Leikkeet tarjoilin veneperunoiden, lämpimän kasvislisäkkeen ja patongin kanssa. Tässä on tosin aika iso annos, ohjeen voi halutessaan puolittaa.

Tarvitset:

2 pkt (á 400g) Viljaporsaan ohut leike fileitä (käytin Florida-marinoituja)
8 dl vettä +lihaliemikuutio
5 dl ruokakermaa
1 tl paprikamaustetta
1 tl chilimausteseosta
Oman maun mukaan mustapippuria ja valkopippuria.
Saostukseen käytin kylmä vesi+perunajauhoseosta. En mitannut määrää, arvioisin että n.1rkl perunajauhoja tilkkaan kylmää vettä.

Laita vesi ja lihaliemi kattilaan kuumenemaan.
Ruskista pihvit kauniin ruskeiksi ja laita kattilaan. Kaada ruokakermat ja mausteet mukaan, hauduta. Haudutin itse n.40min hiljalleen kiehuen. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)