torstai 3. tammikuuta 2013

Luumunmakuinen Charlotte Russe


  • Juhlava Charlotte Russe on näyttävä, suussa sulava tarjottava. Kakun alkuperä tulee jo 1700-luvulta Venäjältä, Aleksanteri I:n ranskalaiselta kokilta. Joulupöydässä meillä oli tätä, luumunmakuisena ja mansikanmakuisena muiden jälkiruokavaihtoehtojen kanssa.
Luumunmakuinen Charlotte Russe:

5 liivatetta + kylmää vettä
n.½ dl kuumaa maitoa
2,5 dl kuohukermaa
250g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300g luumumarmeladia
1 unelmakääretorttu


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vuoraa n.2 l vuoka elmukelmulla.
Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja vuoraa kulho kääretorttuviipaleilla mahdollisimman tiiviisti.
Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää sokerit, maitorahka ja luumumarmeladi.
Kuumenna maito, puristele liivatteista liika vesi pois ja sekoita maidon kanssa. Lisää kermarahkaseokseen ja sekoita nopeasti.
Kaada täyte kulhoon kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä mieluiten yön yli kylmässä.
Kumoa tarjolle juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Tähän voit jättää kommenttisi! :)