keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Vuokaleipä

Uunituore leipä!
Perus pyöreä vuokaleipä. Helppo tehdä, ja oman halun mukaan taikinaan voi lisätä juustoa, oliiveja tai vaikka auringonkukansiemeniä. :)

Tätä tarjoiltiin Broiler-kasvispadan kanssa.
Ja tämän pohjan pitäisi käydä myös voileipäkakkupohjaksi, jota meinasin ensin tehdä, mutten sitten ehtinytkään tehdä.
Leipä vuoassa, kohoamaan menossa

Tarvitset:

2 ½ dl vettä
30g hiivaa
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl öljyä
2 dl ruisjauhoja (hiivaleipäjauhotkin käy)
n. 5 dl vehnäjauhoja

Pyöreän kakkuvuoan

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murustele hiiva mukaan ja sekoita.
Lisää suola, sokeri ja öljy. Sekoittele.
Lisää ruisjauhot, ja vehnäjauhoja vähitellen.
Vaivaa taikina hyvin, taputtele päälle vähän vehnäjauhoja ja anna kohota n.20 min lämpöisessä paikassa.

Ota taikina pois kulhosta, vaivaa jälleen, taputtele foliolla vuoratun (foliota ei pakko olla, vuoan voitelukin riittää) vuoan päälle. Kohota. Pistele haarukalla muutamat ilmareiät leipään. Jos käytät voileipäkakkupohjana, älä pistele reikiä.
Uuniin, 200c n.30 min. Nauti kun leipä on vielä lämmintä.:)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)