maanantai 16. heinäkuuta 2012

Tonnikalapiirakka

Tätä ohjetta voi soveltaa monin tavoin, laittaa esim. oliiveja, fetaa, punasipulia jne. vaihdella täytteiden aineksia. Tässä helppo ohje tonnikalapiirakkaan.
Pohja:

n. 50g pehmeää voita
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
ripaus suolaa

Täyte:

1 prk tonnikalaa (öljyssä)
1 prk tuorejuustoa (valkosipuli)
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 ruokakermaa

Päälle

purjoa
juustoraastetta



Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään. Tasoita taikina vuokaan.
Tee täyte; valuta liiat öljyt pois tonnikalasta. Sekoita tonnikala ja tuorejuusto keskenään.
Lisää kananmunat yksitellen ja ruokakerma+ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan.

Pilko täytteen päälle purjoa, ripottele juustoraastetta ja laita uuniin.

200c n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)