maanantai 2. heinäkuuta 2012

Sconesit


Sconesit, eli teeleivät valmistuvat helposti ja nopeasti. Taikinaa ei tarvitse kohottaa, vaan se valmistuu uunissa.

Valmista aamu- tai iltapalaksi, tai kun leipä on päässyt loppumaan. Miksei välipalanakin käy. :)

Sopivat myös keittojen ja salaattien lisäkkeeksi.

Tässä oma muunnokseni, porkkana/juustoraasteen voi jättää halutessaan kokonaan pois.

4 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

½ tl sokeria

60g pehmeää voita tai margariinia

2 dl maitoa

1 keskikokoinen porkkana raastettuna

1 dl juustoraastetta



Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää rasva ja maito sekoittaen.
Lisää joukkuun porkkana- ja juustoraaste, sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa 2 osaan, taputtele pellille kaksi pyöreää leipää.
Leikkaa taikinapyörällä kumpikin neljään osaan. Paloja ei tarvitse irrotella toisistaan.
Uuniin 225 astetta n. 10 minuuttia.
Tarjoa vaikkapa keiton kanssa. (Itselle maistui jogurtin kanssa..:))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)