maanantai 2. heinäkuuta 2012

Pasteijat


Jauheliha-riisitäytteiset pasteijat.
Ohjeella n.20 pasteijaa.

Voitaikina:

300g voita tai margariinia
n. 4-5 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä

Sekoita pehmeä paloiteltu voi ja vehnäjauhot hiekkamaiseksi.
Lisää vesi kerralla ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Anna jähmettyä kylmässä.

Täyte;
400g jauhelihaa
1tl suolaa
½tl mustapippuria
½ valkopippuria
½tl paprikamaustetta
2 dl riisiä
2 kananmunaa
1 sipuli


Kypsennä jauheliha hienonnetun sipulin kanssa pannulla, mausta ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.
Siirrä kypsä jauheliha erilliseen astiaan.
Keitä riisi kypsäksi miedosti suolatussa vedessä ja sekaa jauhelihan kanssa.
Keitä kananmunat kovaksi (10min kiehuvassa vedessä, sen jälkeen jäähdytä kylmässä vedessä), hienonna haarukalla ja sekoita jauhelihariisiseoksen kanssa.

Kun taikina on jähmettynyt, kauli se suorakaiteen muotoseksi, taita kolmeen osaan. Toista muotoilu ja taitto kaksi kertaa. Näin saat taikinaan lehtevyyttä.

Kauli taikina levyksi, ota pyöreällä muotilla (halkaisijaltaan n10cm) paloja ja laita jokaisen pyöreän taikinanpalan keskelle n. reilu ruokalusikallinen täytettä. Nipistä reunat yhteen ja painele haarukalla reunoihin kuvioita.

Voitele kananmunalla. Paista 200c n. 25min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)