maanantai 2. heinäkuuta 2012

Lanttulaatikko

1 kg lanttua
1 ½ tl suolaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
1 kananmuna
n. 3 rkl siirappia
1/4 tl inkivääriä
ripaus valkopippuria
½ tl muskottipähkinäjauhetta



Kuori ja keitä lantut hyvin pehmeiksi suolatulla keitinvedellä.
Älä kaada keitinvettä pois.
 Soseuta lantut tasaiseksi soseeksi. Kaada kerma kulhoon ja sekoita joukkoon korppujauhot. Sekoita, kunnes korppujauhot alkavat turvota. Lisää lanttusoseeseen turvonneet korppujauhot, kananmuna, siirappi, inkivääri, valkopippuri, muskottipähkinä ja keitinlientä niin paljon, että survoksesta tulee tasaisen pehmeä.

Kaada seos voideltuun vuokaan. Painele lusikalla soseen pintaan kuvioita. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1 - 1 1/2 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)