maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kuningatarjuustokakku


Kesä, aurinko, tuoreet marjat kaupoissa ja muut ihanan kesäiset asiat, sai niin hyvälle tuulelle että päätin leipoa jotain kesäisen oloista kakkua!


Pohja:

200g Digestivekeksejä
70g pehmeää voita/margariinia

Täyte:

5 liivatetta
2 dl vispikermaa
1 pkt (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 prk kuningatar-pilttiä

Päällinen:

1pss (400g) mustikoita
4 liivatetta (Oli kyllä tosi hyytynyt, ehkäpä se 3 olisi riittänyt)
½-1 dl sokeria, riippuen halutusta makeudesta

Murskaa keksit. Sekoita tasaikseksi pehmeän voin kanssa,
tasoita leivinpaperilla vuoratulle irtokakkupohjalle.
Laita kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita liivatteet kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston, sokerin, vaniljasokerin ja kuningatar-pilttien kanssa tasaiksi.
Purista liivatteet kuivaksi ja sekoita pieneen määrään kuumaa nestettä (mehua, vettä) ja sekoita muiden ainesten kanssa vatkaimella nopeasti.
Tarkista maku, lisää sokeria tarvittaessa.
Levitä pohjan päälle.

Anna hyytyä 2-4 tuntia, yön ylikin mieluiten.

Kuorrute; Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata mustikat, mausta sokerilla.
Puristele jälleen liivateet kuivaksi, liota pieneen määrään kuumaa nestettä (mehua, vettä)
ja sekoita mustikoiden mukaan. Tarkista maku, lisää sokeria tarvittaessa.
Levitä täytteen päälle. Anna hyytyä kunnolla, n.2-5h.

Koristele halutessasi kermavaahdolla, tuoreilla marjoilla jne. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)