maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kentuckyn kakku


Parhain 'kuivakakku' jonka tiedän. Kuorrutteen kanssa aivan taivaallisen hyvää!

Tarvitset..

3 dl sokeria

150g voita tai margariinia

3 kananmunaa

1 ½ dl maitoa

1 ½ dl mantelirouhetta

5dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta



Vaahdota sokeri ja voi keskenään.

Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää taikinaan kuiva-aineseosta ja maitoa vuorotellen varovasti sekoittaen.

Kaada taikina kakkuvuokaan, paista 175 asteessa n. tunti.

Kun kakku on jäähtynyt, valmista kuorrute:

1 dl kermaa

100g voita

2 rkl sokeria

300g tomusokeria

Kiehauta kerma ja voi kattilassa.

Ruskista sokeri kattilassa varovasti (ensin sokeri sulaa, sitten muuttuu keltaiseksi, sen jälkeen ruskeaksi ja lopulta palaa).
Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa ettei se ehdi palaa.
Lisää rasva ja anna sen sulaa. Lisää kerma ja kiehauta seos koko ajan vatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jos kuorrute näyttää paakkuiselta, lämmitä kuorrutusta hieman kokoajan sekoittaen. Anna kuorrutuksen jäähtyä muutama minuutti. Kuorrute saa olla melkoa paksua. Tomusokeria voi siivilöiden lisätä jos tuntuu löysähköltä.

Kaada kuorrute kakulle, anna jähmettyä ja nauti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)