keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Broileri-kasvispata

Kesäisen täyteläinen pata. Ei sisällä laktoosia eikä gluteenia, ohjeeseen ei tarvinnut itse lisätä suolaa ollenkaan. Pata oli todella maukasta, katosi samana päivänä parempiin suihin :)


2 pkt (600g) hunajabroilersuikaleita
pieni kesäkurpitsa
1 palsternakka
reilu pala purjoa
keskikokoinen lanttu
n.100 g tuoretta kukkakaalia
2 kasvisliemikuutiota
1,5l vettä
1 tl persiljaa
ripaus valkopippuria
3 rkl Maizenaa (Suurustukseen, ei pakollinen)
1 prk valio kippari ruokakermaa (laktoositon)


Laita kylmä vesi ja kasvisliemikuutiot kattilaan kuumenemaan.
Paista broilerisuikaleet kypsiksi.
Pese, kuori ja pilko lanttu ja palsternakka, laita kattilaan.
Huuhtele purjo, kesäkurpitsa ja kukkakaali, pilko joukkoon.
Sekoita kypsät broilersuikaleet kattilaan, ripauta valkopippuria päälle.

Anna padan hautua n.25 min.
Lisää ruokakerma ja persilja, anna kiehahtaa ja tarkista maku.
Sekoita 3 rkl Maizenaa kylmään veteen, sekoita ja lisää nauhana kokoajan sekoittaen pataan.
Anna kiehua 3 minuuttia, ota pois liedeltä.

Tarjoile tuoreen leivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)