torstai 12. heinäkuuta 2012

Ananaskeikauskakku


70-luvun henkeä! Jos on kyllästynyt vaikka kuivakakkuihin, tai haluaa kokeilla jotain erilaista, niin tässä mainio ohje. Ohjeen löysin Lempileivonnaiset - kirjasta, mutta äsken huomasin ettämtv3-sivustolla on täysin sama ohje. Mistä sitten lienee alunperin. Linkki http://blogit.mtv.fi/elamamakeaksi/2008/01/24/keikautettu-ananaskakku/
Kuitenkin, tämä oli hyvää ja sopivan kosteaa :)


Vuoan pohjalle:

margariinia tai voita
Ananakset, mantelirouhe ja fariinisokerit vuoan pohjall
½ dl fariinisokeria
ananasrenkaita
mantelirouhetta

Kakku:

150 g voita
150 g sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
5 rkl ananaslientä

  • Voitele pyöreä halkaisijaltaan noin 20- 22cm:n vuoka rasvalla ja ripottele fariinisokeri vuoan pohjalle.Aseta ananasrenkaat fariinisokerin päälle ja ripottele mantelirouhe joukkoon.Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen kokoajan voimakkaasti vatkaten.Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, lisää varovasti massaan ananasliemen kanssa.Kaada massa vuokaan ja paista +175 asteessa noin 45-50 min. tai kunnes kakku näyttää kypsältä.Anna jäähtyä paiston jälkeen noin 5 min. ja kumoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää kommenttisi! :)